dc.titleΕμβρόντητος έμεινε η νύφη. Εμβρόντητη, φοβισμένη η γυναίκα του, δεν σήκωνε καθόλου κεφάλι. Περνούσαν ζωή αδιατάρακτη και η κάθε θέλησης του εγίνετο επιθυμία της. Στην ίδια κατάσταση δεν περνούσε ο φίλος του. Η δική του η γυναίκα δεν τον λογάριαζε σε τίποτα. Καλή γυναίκα, αλλ' ότι κατέβαζε το κεφάλι της το έκανε δίχως να λάβη υπ' όψει τις επιθυμίες του, τις θελήσεις του. Είχε μάθει και η ίδια πως ο φίλος του ανδρός της περνούσε με τη δική του γυναικα και την μυκτήριζε. Μια ημέρα που η τυραννία της είχε φθάσει στο απροχώρητο, ο άνδρας της ρώτησε το φίλο του πώς αυτός τα είχε καταφέρει και έιχε κάμει την σύνευνό του..αρνί και παπάκι. Του είπε το μυστικό. Το ίδιο βράδυ απεπειράθη να εφαρμόση και αυτός το περίφημο κόλπο. Αλλά ήταν τόσο αργά. Είχαν περάσει τέσσερα χρόνια απο την εποχή του γάμου. Την ώρα λοιπόν που απεπειράθη να αρπάξει την γάτα, ώρμησε και η γυναίκα του στο ζώο. -Βρέ τι μας λές; του είπε. Αν τη σχίζης συ μια φορά τη γάτα, τη σχίζω εγώ δυό. Ούτε και εγώ επιτρέπω να με θίξη κανείς. όκκαλο ο καημένος που τόσο καθυστέρησε να κάμη τον νταή. Καθ' όλας τας ενδείξεις βούλεψε απο τότε... παντούφλα. Ο ευτράπελος μύθος δηλοί ω θύματα του Ησαία, πως την τακτική σας πρέπει να την ρυθμίσετε απο τις πρώτες ημέρες του γάμου. Αλλοιώς η γάτα έρχεται κατ' ευθείαν εις το κεφάλι σας.
dc.relation.sourceΕφημ. Ακρόπολις, 25 Φεβρουαρίου 1939
dc.relation.sourceindexΑκρόπολις, 1937