dc.titleΓια τις δοξασίες του Ελληνικού λαού τις σχετικές με την Πούλια γράψαμε κι άλλοτε. Ιδού μερικές ακόμα : Ο λαός μας πιστεύει οτι η Πούλι, ο γνωστός αστερισμός της Μικράς Αρκτού, ήταν άλλοτε κλώσσα κι' αργότερα τα κλωσσόπουλα της έγιναν αστέρια, αλλ' απ' αυτά μονάχα τα έξη της έζησαν. Επίσης επικρατεί η δοξασία οτι τα μάγια που αφίνονται στη στέγη των σπιτιών, αν δεν τα ιδή η Πούλια, δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Ακόμη πολλές φορές η Πούλια, δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα. Ακόμη πολλές φορές η Πούλια κατεβαίνει, λένε, στη γή, μαζύ με τα κλωσσοπούλια της. Όποιος δε τη συναντήση, παθαίνει μεγάλο κακό. Την ημέρα του Αγίου Κωνσταντίνου όσοι έχουν άλογα φροντίζουν να μείνουν έξω τη νύχτα, γιατί φοβούνται : μην τα ιδή η Πούλια και τα γεμίση με σπειριά. Εξ αυτού δε προήλθε και η φράσις “τον έπιασε η Πούλια” η οποία λέγεται επί των σπειριασμένων. Για την Πούλια τέλος υπάρχει ο εξής στίχος από ένα δημοτικό τραγούδι της Μήλου : Απ' όλα τ' άστρα του ουρανού η Πούλια είν' το κεφάλι.
dc.relation.sourceΠεριοδ. Οικογένεια, 11 – 05 – 20, αρ. 191, σελ. 567
dc.relation.sourceindexΟικογένεια, 1920