dc.contributor.authorΣταυρόπουλος, Κωνσταντίνος
dc.titleΜαζεύτηκαν όλα τα σπορολαικά- το σιτάρι, το καλαμπόκι, το κριθάρι, η βρίζα καθώς και τα φασόλια, ρεβίθια, φακές, κουκιά και τα μπιζέλια και πήγαν στον Ιησούν Χριστόν να τον χαιρετίσουν και να πάρουν την ευλογία του. Πρώτα πήγε το σιτάρι. Φίλησε το χέι του Χριστού και ύστερα γονάτισε και πήρε την ευχήν του. Ο Χριστός το ηυλόγησε και είπε: Και στην πέτρα να φυτρώνης για να χορταίνη ο κόσμος ψωμί! Κατόπιν πήγε το καλαμπόκι και του ευχήθηκε τα ίδια. Με την σειράν των πήγαν όλα τα σπορολοικά και πήραν την ευλογίαν του Χριστού. Η βρίζα πήγε ύστερα απο το καλαμπόκι. Του Φίλησε το χέρι, γονάτισε να κάμη μετάνοια και ...την έπαθε! Ο Χριστός την ηυλόγησε και είπε: Και συ να γίνεσαι άφθονη για τον κοσμάκη και στην πέτρα να φυτρώνης, αλλά λειτουργιά να μη γίνεσαι!
dc.relation.sourceΚ. Σταυροπούλου, Ο κεκρυμμένος θησαυρός των λαϊκών παραδόσεων, Αθήναι, 1953, σελ. 92 -3
dc.relation.sourceindexΟ κεκρυμμένος θησαυρός των λαϊκών παραδόσεων
dc.subject.legendtitleΓιατί η βρίζα δεν γίνεται λειτουργιά!