dc.coverage.spatialΠέλλα, Καρυδιά
dc.titleΑπο την Έδεσσα και κάτω ο πετεινός λαλεί και ημέρα και νύχτα. Υπάρχει η παράδοσις πως εκεί κάτω στον λόγγο επήγε ο μητροπολίτης μια φορά να κάμη τα εγκαίνια σε κάποια εκκλησία. Τότε εκάνανε τα εγκαίνια σε κάποια εκκλησία. Τότε εκάνανε τα εγκαίνια τα μεσάνυχτα. Ελάλησε ο πετεινός πριν απο τις δώδεκα. Ο μητροπολίτης μόλις άκουσε τον πετεινό εφώναξε του διάκου να ετοιμαστή να πάνε στην Εκκλησιά. Πάνε και βλέπουν ότι ήτανε ακόμη δέκα της νύχτας. Τότε εκαταράστηκε του πετεινού να λαλή μέρα νύχτα, χωρίς να έχη κανονική ώρα. Και έτσι λαλεί μέρα νύχτα, ενώ εδώ στην Καρυδιά λαλεί στη μία, στις δύο, στις 4 και μετά συνεχώς μέχρι το πρωί. Ένα βράδυ ήρθαν εδώ κτηνίατροι για ένα ζώο και ο πετεινός ελάλησε στις 10. Την άλλην βραδυά επαρατηρήσαμε κ'έπεσε χιόνι.
dc.relation.sourceΛ. Α. αρ. 2394, σελ. 74, Γεωργ.Κ. Σπυριδάκη, Καρυδιά Πέλλης, 1961
dc.coverage.geoname734725/Πέλλα, Καρυδιά