dc.coverage.spatialΦλώρινα
dc.titleΈνα βράδυ, στο νεκροταφείον, δυο περαστικοί είδαν να κινήται πάνω στους τάφους ένας όγκος σαν μεγάλον τουλούμι. Εκυλούσε πάνω από όλα τα μνήματα. Μερικές φορές εσταματούσε και εσηκώνετο προς τα πάνω και έπαιρνε διάφορες μορφές, πότε ανθρώπου, πότε τράγου και πότε αλόγου. Μια βραδυά επήγε ο παπάς να μπη στην εκκλησία. Άνοιξε και όπως προχώρησε το είδε μπροστά του μέσα εις την μέσην της εκκλησίας. Ετρόμαξε και έφυγε. Έτρεξε στο χωριό και εφώναξε τον αδερφόν της γυναικός του, που ήταν τσοπάνης. Επήγαν μαζί στην εκκλησίαν και να πάλιν μπροστά άρχισε να κυλάη. Τότε ο τσοπάνος του έδωσε μια κλωτσά με το πόδι του, που εφορούσε παπούτσι φτιαγμένο από δέρμα γουρουνιού και αυτό έσκασε.
dc.relation.sourceΛ. Α. αρ. 2894, σελ. 116 – 117, Αγγέλου Ν. Δευτεραίου, Άνω Κλειναί Φλωρίνης, 1964
dc.coverage.geoname736228/Φλώρινα