dc.contributor.authorΦραγκούλης, Χρήστος Β.
dc.coverage.spatialΛακωνία, Μεγάλη Μαντίνεια
dc.titleΜια φορά τσακωνότανε μια νύφη με τημ πεθερά της καμιά φορά ακούνε τη νύχτα στημ πόρτα <ντούπ, ντούπ ανοίχτε μας. -ποιός είναι; -Παριωρίτες είμαστε, στα πάριωρα πηγαίνομε> Η γρήα με τη νύφη της στσαζόντανε τσαί δεν ανοίγανε. Σπάζουνε τσείνοι τημ πόρτα τσαι μπαίνουνε μέσα πιάνουνε πρώτα τη νέα μ'ένα κοντόκουρο τσαι της δίνουνε, της δίνουνε. <Παριωρίτες είμαστε, στα πάριωρα πηγαίνομε>Περιλαβαίνουμε ύστερα τσαι τη γρηά τσαι της δίνουν' άλλες τόσες. <Άλλη φορά να μη τζακωνόσαστε, γιατί αλίμονό σας> Τσ' απο τσεί τσαι πέρα η γρήα με τη νύφη της δεν ξανατσακωθήκανε.
dc.relation.sourceΧρ. Φραγκούλης, Μεγάλη Μαντίνεια Λακωνικής, Λαογραφία ΣΤ', 1917 – 1918, σελ. 249, αρ. 3
dc.relation.sourceindexΛαογραφία, ΣΤ
dc.subject.legendtitleΟι Παριωρίτες