dc.titleΚίν΄σαν από άνθρουπ’ να τα πάν να μητρήσνι τα νηρά τα΄Βαρδουσιού. Απ’ αφού πήγαν ούλ μέρα μέτραγαν μέτρησαν, μέτρησαν, του βράδ’έγειραν, χάθ’καν. Τ’ς έφαη του στοιχειό του Βαρδουσιού! Μάτα πήγαν ‘αλλ’ τ’ν άλλ’την μέρα, του ίδιου έπαθαν κι αυτάν! Μάτα πααίν’νι κι άλλοι, του ίδιου κι αυτόν . Δεύτερα πήγαν άλλ’δυό τη έγειραν σταυροντά. Έβαλαν τα πουδάρια αντάμ’ αντάμα κι τα κηφάλια τ’ς χώρια τη φαίνουνταν σαν άνθρουπους μι δυό κηφάλια πήι του στοιχειό τα’Βαρδουσιού να τ’ς φάη τι τούρθι θαύμασμα κι τότι μαρτύρ’σι τα νηρά κι είπη. –Μα τα ηβδουμήντα δυό νηρά τα’ Βαρδουσιού, άνθρουπου μη δυο κηφάλια, δε ματά είδα. –Κι τότι έμαθ’ ου κόσμους του πως του Βαρδούσ’ έχει ηβδουμήντα δυο νηρά, σα να λέμι τάχα βρύσις.
dc.relation.sourceΑρ. 869, σελ. 93, Αιτωλία, Λουκόπουλος
dc.subject.legendtitleΠαράδοσις περί των πηγών του Κόρακος(Βαρδούσια)