dc.contributor.authorΜακρίδη, Αιμιλία
dc.coverage.spatialΑθήνα
dc.titleΣτα Ν. Α του χωριού Λόφου, εις απόστασιν ενός περίπου μιλίου ανάμεσα εις τους αμπελόφυτεμένους κάμπους, υπάρχει ένα κτήμα το οποίον φέρει το όνομα ‘’τσιέκκι-πελέκκι’’. Για το κτήμα αυτό υπάρχει η εξής παράδοσις : Κάθε νύκτα της Λαμπρής από την ώραν που αρχίζει ο ιερέας του χωριού να ψάλλη το ιερόν ευαγγέλιον έως ότου τελειώσει το κτήμα αυτό ανοίγει και μέσα υπάρχει μέγας θησαυρός. Αν κάποιος μπή και πάρη χρυσάφι και βγή πρίν τελειώση το ευαγγέλιον είναι τυχερός, αλλιώς μόλις τελειώση το ευαγγέλιον της Αναστάσεως το χώμα κλείει πάλιν και τον θάβει ζωντανόν. (Σημ : Λόφος- Κύπρου)
dc.relation.sourceΜακρίδη Αιμιλία, Παραδόσεις για κρυμμένους θησαυρούς, Μαθητική Εστία. Έτος Ε', 1955, σελ. 91-92, αρ. 14
dc.relation.sourceindexΜαθητική Εστία, Ε
dc.coverage.geoname264371/Αθήνα