dc.contributor.authorΖερβός, Ιωάννης
dc.coverage.spatialΚάλυμνος
dc.titleΌνειρο για μαλλί-θησαυρό, αρχαίον. Μια κόρη γράφει, από τον Πειραιά, στην Κάλυμνο, της μάνας της : ‘’…είδα, μάνα, να μου γράφεις για το χωράφι ρωτήσετε σείς, αν είναι στην Κάλυμνο κανένας από του Γουλιέλμου ή μόνες σας κάμετε την απόπειρα. Η χάρις του Τιμίου-Σταυρού, όπως ανευρέθηκεν και εστηρίχθη η πίστι μας, ας βοηθήσει και μές, να βρεθή τούτο το πράμα, και μείς να σωθούμε και άλλους να στηρίξωμε αλλά να φροντίσετε, να βρήτε ανθρώπους έμπιστους και γέρους, γαιτί το πράμα αυτό το είδα βαθύ περίπου δύο μέτρα κατέβηκα με σκάλα στην κάτω ανατολική γωνιά στης Μπαιράμαινας από δύο μέτρα απομακρυσμένα από τούε τοίχους, θα κυνηγήσετε ως δύο παπλώματα τετραγωνικά, διότι είδα δύο δωμάτια τετραγωνικά μέτρια στο πρώτο είδα σ’ένα καναπέ μαρμάρινο ένα αντρό γυνο μαρμάρινο και δίπλα τους ένα στόμιο στέρνας με κρικέλες και γύρω-γύρω όλο το κενόν μέρος από κόρες αγάλματα μισά άλλο τίποτε στρέφονται έξω μου λέει ο Γιάννης μου,κ ότι αυτού είναι ο βίος, και μου έδειξε την στέρνα, αλλά μου είπεν : θέλω και γω λοιπόν να βοηθήσει η χάρις Του και θα δώσω και για το ονομάτου ο Θεός βοηθός και ο Χριστός άς λυπηθή και μας τώρα στα γεραματά μας να ζήσωμε…
dc.relation.sourceΓιάννης Ζερβός, Ιστορικά παραμυθολογήματα, προλήψεις, στοιχεία, κακά πνεύματα, παραδόσεις, Δωδεκανησιακό αρχείο 3(1958), σελ. 264-265
dc.relation.sourceindexΔωδεκανησιακό Αρχείο, 3
dc.subject.legendtitleΈνα γράμμα