dc.titleΜα έκουσα και από μια γρηά ‘’αυτόπτην μάρτυρα’’που έβλεπεν μια μέρα τα προβατάτζη κοπέλα σωστή σε μια θέση στο Φάζο χαράκι. Μια στιγμή σκοτεινιάζη ο ουρανός κι’αρχίζη τα στραπόβροντο. Η βόσκισα και τα πρόβατα τρέχουν να χωστούν γύρου γύρου στη ρίζα ενός μεγάλου δρύ. Αστραπές και βροντές ξεκουφαίνουν τον κόσμον, ακούει η βόσκισσα το τσάφισμα και τσή κτύπους που κάνουν οι γι’Αγγέλοι με τσοί κατσούνες των. Τα χαλίκια πηδούσανε δεξιά και ζερβά και σβουρίζανε σαν τσοί μπάλες. Μια στιγμή μια μεγάλη βροντή και λαμπυράδα σα να χάλασε ο κόσμος και το Φαζό χαράκι που τονε ένας χάρακας θεόρατος αναποδογύρισεν, ρίζα πάνω και τρούλλα κάτω και το θεργιό που πλάκωνεν αρπάχτηκεν και χάθηκε σαν αστραπή. Σαν πέρασεν το θρήνος αυτό εθώριεν αλατρές στη γής μεγάλες απού τση κατσούνες των αγγέλων καμωμένες και το χαράκι καψαλιασμένο από τα’αστροπελέκι.
dc.relation.sourceΠεριοδ. Προμυθεύς ο Πυρφόρος, έτος Α, (1925), αρ. 14, σελ. Ζ
dc.relation.sourceindexΠρομηθεύς ο Πυρφόρος, 1925