dc.titleΌντε έβανεν ο Νώες στην κιβωτό τα ζώα ζευγάρι,δεν μπόρεσε να πιάση λαγούς παρά ένα μόνο.Γι αυτό τον έκαμενε θηλυκασέρνικο.Τον ένα χρόνο είναι θηλυκός και γεννα και τον άλλο αρσενικός και ζυγώνει.Τούτο πιστεύουν πολλοί χωρικοί.Μα κι όντεν πολέμανε να βάλη το γάιδαρο στην κιβωτό αυτός σέρνουνταν ίσα πίσω ως είναι το συνήθειον του. Ο Νώες εμάνισεν τον εχτύπαν κ’έλεγαν ‘’σε μέσα διάλε σε’’. Ο διάολος που στέκεν κειά κοντά και δεν αποκότανε να μπη πήδηξε μέσα με χαρά. Ο Νώες τούπεν ‘’ίντα γυρές μπρέ τουδά’’: ‘’λέει ‘’Ντα δε μούπες να μπώ μέσα ;’’. Σαν ετελείωσεν ο κατακλυσμός έπεψεν ο Νώες τον κόρακα να πά να ιδή αν εστέγνωξεν ο κόσμος να του πή. Μα ο κόρακας πήεν ποκάτω σε μια συκιά κ’έβρηκεν ψόφια κ’έτρωεν και περίμενε να γινωθούν τα σύκα να παή απ’αυτά σημάδι.Ο Νώε τόμαθε κ’εκαταρίστηκε τον κόρακα νάναι τρυπητός ο λαιμός του όσον καιρόν είναι σύκα. Κ ‘ετσά ναι τώρα ως πιστεύουν οι χωρικοί.Καταπίνει τα σύκα κι’αυτά πέφτουν από την τρύπα κάτω και δεν καταπίνει πράμα.
dc.relation.sourceΠεριοδ. Προμυθεύς ο Πυρφόρος, έτος 1935, αρ. 262
dc.relation.sourceindexΠρομηθεύς ο Πυρφόρος, 1935