dc.contributor.authorΝικολαΐδης, Αναστάσιος
dc.titleΚλαμούρης. [Ο όνος] Επειδή ο ογκηθμός του ομοιάζει με κλάμα θρήνον. Κατά την παράδοσιν ο όνος κλαίει, διότι ο διάβολος του ψιθυρίζει εις το ούς ότι όλας αι όνοι απέθανον. Επειδή δε ο όνος κατα το τέλος του ογκηθμού προφέρει συγκεκομμένης έ, έ, έ κατά την παράδοσιν πάλιν τούτο γίνεται, διότι ο διάβολος, αφού αφήσει τον όνον και κλαύση κατόπιν λέγει εις αυτόν οκ έμενε και μια όνος δι'αυτόν, ότε ούτος παρηγορούμενος απαντά έ, έ, έ. Δια τούτο, όταν ο όνος ογκάται, πολλοί σκώπτοντες λέγουν προσ αυτόν. Παρηορήχου ή Έσχει μιάν, ότε ο όνος περατών τον ογκηθμόν προφέρει το έ, έ, δήθεν εις απάντησιν.
dc.relation.sourceΑρ. 1526, σελ. 13, Α. Νικολαίδης, Κύπρος, 1923