dc.titleΟ ψύλλος μια φορά ήταν μεγάλο θηρίο.Τροφή του ήταν ανθρώπινο αίμα.Είχε δίψα να πίνη ο΄λη μέρα από αυτό.Αλλά που να το βρή.Οι άνθρωποι φυλάγονταν και δε μπορούσε να βρή,για να χορτάση αίμα.Τότε ο ψύλλος πήγε ‘ς το Θεό και παραπονεύτηκε πως δε βρίσκει αίμα για να πιή.Τότε ο θεός το θηριο το φκειανε ψύλλο το γνωστό ζούμπερο που μας τρώει και του πε’’Πήγαινε να τρώς ανθρωπίνο αίμα όσο θέλεις’’από τότε ο ψύλλος κοροιδεύει την ψείρα της λέει αει θεια σβαρνόκωλη.Τις ψείρες τις έφκειασε ο Χριστός τότε που σε ένα φτωχόσπιτο.Εκεί αισθάνθηκε βρώμα πολλή από την ακαθαρσία που είχαν.Τότε επλασε την ψείρα για να αναγκάση τους ανθρώπους να πλένονται και καθαρίζονται.
dc.relation.sourceΑρ. 148, σελ. 9, Αιτωλία, Λουκόπουλος
dc.subject.legendtitleΠως έγινε ο ψύλλος και γιατί ο Θεός έπλασε την ψείρα