dc.titleΈνας τσοπάνης έβοσκε τα γίδια του σ' ένα βαρκό. Εκεί ΄ς το βάρκο ήτανε ψόφιο ένα μεγάλο φίδι. Πέρα πέρα ήτανε και ένα μεγάλο ζώχι. Ο κάβουρας έτρωε πολύ από το κρέας του φιδιού έπειτα πάγαινε 'ς το ζώχι και έτρωγε μια χαψιά. Γύριζε ξανάτρωε φίδι και έπειτα ζώχι. Τούτο το παρατηρήσε ο τσοπάνος πήγε λοιπόν και έκοψς το ζώχι για να ιδή τι θα γίνη. Ο κάβουρας τς δουλειά του. Αφού έφαε φίδι πήγε ΄ς το ζώχι να φάη αλλά δεν το βρήκε. Ήρθε λοιπόν δυό τρείς γυροβολιές ο κάβουρας και έπειτα ψόφησε. Το γιατρικό λοιπόν που γιατρεύει τον κάβουρα από το φαρμάκι του φιδιού είναι το ζώχι; Ο κάβουρας είανι ανάποδο ζούμπερο. Γι' αυτό άμα βρής κάβουρα ΄ς τη στράτα σου είναι αναποδιά.
dc.relation.sourceΑρ. 148, σελ. 28, Αιτωλία, Λουκόπουλος
dc.subject.legendtitleΤο φαρμάκι του φιδιού το γιατρεύει το ζώχι ΄ς τον κάβουρα