dc.contributor.authorΜέγας, Γ.
dc.contributor.authorΤσουτσέρης
dc.titleΣτα Τσίλια, μια τοποθεσία Γερακίου και Βρονταμά, είναι μια βρύση με καμάρες, από μπροστά φαίνεται σε μια μεγάλη πόρτα με ανώφλια μαρμαρένια, κατεβαίνεις δυό τρία σκαλιά και ύστερα στρίβης δεξά. Κει χάμου είναι νερό κι όσο κι αν πάρης δεν αδκιάζει. Αυτή η τρούπα τραυάει ακόμη μέσα πολύ, μα δεν αποφασίζει κανένας να τρουπήξη, γιατί μπορεί να είναι νερό πολύ. Λοιπόν σ’ αυτήν τη βρύση επήγε μια γυναικα με το παιδί της και με τη βαρέλλα να πάρη το μεσημέρι νερό και να πλύνη του παιδιού της τα σκουτιά. Τόμου μπήκε μέσα έγινε μεγάλος σεισμός και η γυναίκα από το φόβο της να μην πέσουν οι κάμαρες την πλακώσουνε τάχασε. Τότενες φανερώθηκε μπροστά της και ένας Αράπης και την έπιασε από το χέρι και της είπε : «Έλα δω μαζί μου και θα ζήσουμε καλά» και την επήγε μέσα στο νερό, κι από τότεες μένει κεί μέσα μαρμαρωμένη. Άμα πάρης ένα καθρέφτη και ρίξης τας αχτίδες του ήλιου στο νερό, τηνε βλέπεις τη γυναίκα μέσα μαρμαρωμένη.
dc.relation.sourceΑρ. 1461, σελ. 7, Γ. Μέγας, Τσουτσέρης, α.τ. - α.χ
dc.subject.legendtitleΑράπης της βρύσης