dc.contributor.authorΔήμου, Φώτιος
dc.coverage.spatialΛέσβος
dc.titleΒρισκόμαστε στην εποχή της Τουρκοκρατίας ... κείνη την εποχή ζούσε ο ιερεύς Ιωάννης Αγαλιανός ο κατόπιν Άγιος Ιγνάτιος ... Κοντά στο χωριό του, το Φάραγγα, έβλεπε προς τα παλαιά ερείπια του Μοναστηριού της Μυρσίνης να βγαίνη κάθε βράδυ ένα θείο φώς που στα τελευταία τον ηνάγκασε να πάη εκεί. Εδώ βρήκε την εικόνα της Παναγίας που την πήρε με τιμές και την πήγε στην εκλησία του, μα η εικόνα χάθηκε και το ίδιο φώς ξαναφάνηκε πάλι ανάμεσα στις Μυρσίνες που την βρήκε, παέι την ξαναπήρε και πάλι ξανάφυγε η εικόνα ως που στα τελευταία την έδωσε στο παλιό μοναστήρι και από κεί πήρε το όνομα Μυρσινιώτισσα γιατί βρέθηκε ανάμεσα στις Μυρσίνες.
dc.relation.sourceΛ. Α. αρ. 1672, σελ. 33, Φωτ. Δήμου, Λέσβος
dc.coverage.geoname258466/Λέσβος