dc.coverage.spatialΦλώρινα
dc.titleΠαλιά οι Μωαμεθανοί και οι Χριστιανοί εζούσαν εδώ μαζί. Μια φορά ο Χριστός εκτύπησε με το ραβδί του και εβγήκε από την γην άφθονο νερό. Μετά ο Μωάμεθ επήρε ένα μέρος, έσκαψε και έχωσε εκεί δέκα ασκιά γεμάτα κρασί. Εκάλεσε το Χριστό και του λέει: Εσύ εκτύπησες και εβγήκε νερό. Πρόσεξε όμως, εγώ θα δώσω μια και θα βγη κρασί. Τότε λοιπόν ο Μωάμεθ εκτύπησε και δεν εβγήκε τίποτε, διότι τα γουρούνια είχαν πάει και τα είχαν ξεθάψει. Μετά απ’ αυτό ο Χριστός έπιασε το γουρούνι από την ουρά, το εσήκωσε ψηλά (και γι’ αυτό είναι πίσω στην ουρά πλακουτσό) και του είπε να είναι ευλογημένον και να το τρώνε οι Χριστιανοί. Μετά απ’ αυτό ο Μωάμεθ όμως το καταράστηκε και έκτοτε δεν το τρώνε οι Τούρκοι.
dc.relation.sourceΛ. Α. αρ. 2894, σελ. 95 – 96, Αγγέλου Ν. Δευτεραίου, Άνω Κλειναί Φλωρίνης, 1964
dc.coverage.geoname736228/Φλώρινα