dc.contributor.authorΧουρμουζιάδης, Κ.
dc.coverage.spatialΘράκη, Άθυρα
dc.coverage.spatialΘράκη, Μετρών
dc.titleΤο Αλbασάν’ ήdανε αρχή τσιφλίκ’ και το είχανε ο Απτή bέης και ο Μουσταφά bέης. Ύσταρα τα παιδιά τς το βανάνε αμανέτ στον Αρμέν’ το σαράφ, το Χατζή Νερσές κι’ αυτός στα 1860 το ξεπούλ’ σε. Ως τα τότες, το τσιφλίκ’ είχε σαράdα οdάδες π κάddανε οι τσεφτσήδες. Απ’ αυτνούς, ένα τακήμ ήdαν απ’ το Καβακλή τς Βουργαρίας, αλλ’ απ’ τ’ Θεσσαλία, κι άλλ’ Καραμανλήδες. Αυτοίν αγόρασαν το τσιφλίκ’ απ τον Αρμέν’ και το καμαν χωριό. Κολλμένα με τ’ Αλbασανιού το τσιφλίκ’ ήdανε και μκρά τσιφλίκια, π τα είχανε οι dόπιοι. Ένα είχε κι ο παπούς μας, ο Χατζηγιαννάκς, πγ είχε 21 θυγατέρες και 15 γιούδες, από δυο γναίκες, δεκαοχτώ απ’ τη μνια και δεκαοχτώ απ’ τν άλλ’να, και το σόϊτς το λεγαν «Απ’ τα τριαdαέξ αδρέφια.».
dc.relation.sourceΚ. Χουρμουζιάδης, Μετρά και Άθυρα, Αρχείον Θρακικού Θησαυρού, τόμ. Ε., σελ. 105, αρ. 1
dc.relation.sourceindexΑρχείο Θρακικού Λαογραφικού Γλωσσικού Θησαυρού, Ε
dc.subject.legendtitleΠαραδόσεις πέρι ιδρύσεως χωρίων