dc.contributor.authorΧρηστοβασίλης, Χρ.
dc.coverage.spatialΉπειρος
dc.titleΕροιβιά: Παραφθορά του ονόματος της αρχαίας Ηπειρωτικής πολιτείας Ευροίας ή Ευρροίας, της οποίας η τοποθεσία πιστεύεται να είναι κάτω από την ακρόπολη της Καστρίτσας, προς την λίμνην της Λαψίστας. Τ’όνομα της Εροιβιάς, σώζονταν άλλοτες, πριν πενήντα χρόνια, σ’ ένα δημοτικό τραγούδι, του οποίου θυμούμαι μερικούς στίχους: Ποιος είδε και δεν τρόμαξε της Εροιβιάς τον κάμπο. Εκεί συν πέντε δεν πατούν, συν δέκα δεν διαβαίνουν, Γιατί φωλιάζουνε θεριά, με πέντε πήχες δόντια, φείδια με σαραντάπηχες ουρές και δυο κεφάλια.
dc.relation.sourceΧ. Χρηστοβασίλης, Το κάστρο της νεράϊδας. Ηπειρωτικό Γράμμα Α', (1944), σελ. 18, σημ. 6
dc.relation.sourceindexΗπειρωτικό Γράμμα, Α
dc.coverage.geoname6697804/Ήπειρος