dc.contributor.author | Ζευγώλη – Γλέζου, Διαλεχτή | |
dc.coverage.spatial | Νάξος, Απείρανθος | |
dc.date.accessioned | 2015-12-21T15:36:20Z | |
dc.date.available | 2015-12-21T15:36:20Z | |
dc.date.issued | 1963 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.11853/245633 | |
dc.description.abstract | Δηλαδή για να πετύχη κάτι πρέπει να γίνεται εγκαιρως, αμέσως όταν δοθή η ευκαιρία | |
dc.description.abstract | Σούβλη = φαγητό από τρίμματα ζύμης | |
dc.description.abstract | Ζεστασά = δηλαδή πρέπει να φαγωθή ζεστή. Ίσως ωνομαζότανε παλαιότερα και ζεστασά | |
dc.language.iso | gre | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές | |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el | |
dc.title | Τη σούβλη τη λένε ζεστασά | |
dc.type | Παροιμίες | el |
dc.subject.lemma | σούβλη | |
dc.description.drawer | σκάφτω – σπετσιέρης | |
dc.description.drawernumber | 59 | |
dc.relation.source | Διαλεχτής Ζευγώλη – Γλέζου, Παροιμίες από την Απείρανθο της Νάξου, Αθήναι, 1963, σελ. 279 | |
dc.relation.sourceindex | Παροιμίες από την Απείρανθο της Νάξου | |
dc.relation.sourcetype | Βιβλίο | |
edm.dataProvider | Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών | el |
edm.dataProvider | Hellenic Folklore Research Center, Academy of Athens | en |
edm.provider | Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών | el |
edm.provider | Hellenic Folklore Research Center, Academy of Athens | en |
dc.coverage.geoname | 8133697/Νάξος, Απείρανθος | |