dc.contributor.authorΚυριαζής, Νίκος Γ.
dc.description.abstractΚατά συνομιλίαν του Βεζύρη με τον Σουλτάνον, ο πρώτος υπεστήριζεν το ως άνω και αυτός εστοιχημάτισεν. Ο Βεζύρης εταξίδευσε και μετά μήνα επέστρεψε. Ευθύς επισκέφθην τον Σουλτάνον και την βασίλισσαν του, και έπειν ότι έφερεν ως δώρον δια την βασίλισσαν ένα κερτανέ (περιδέραιον) και δια τον Σουλτάνον μίαν πολύ όμορφην τσερκεζούν. Ο Σουλτάνος τον έσπρωξε και του είπε: Σώπα, οκιάολε, τζ' ακούει η βασίλισσα! Τότε του απήντησεν ο Βεζύρης, Θεωρείς βασιλέα μου πως εν έδει άντραμ πόφ φοάται τηγ γεναίκαν του;
dc.titleΕν έδει άντραμ πόφ φοάται τηγ γεναίκαν του
dc.subject.lemmaάνδρας