dc.contributor.authorΚυριαζής, Νίκος Γ.
dc.description.abstractΗ λάρναξ άλλοτε συνεδέετο με την Λεμεσόν διά Μαζωτου, του Λατούρου, Ζυγιού, Μονής. Από την Αλαμηνάν εις τον Μαζωτόν φέρουσι δύο δρόμοι, ο ένας κατ' ευθείαν και ο άλλος διά του Λατούρου, χωρίου άλλοτε, τώρα τσιφλίτζιν. Οφείλεται εις την εξής παράδοσιν. Στρατοκόποι μεταφέροντες εις Λάρνακα φορτίον οίνου, εδιχογνώμησαν ως προς το ακολουθητέον δρόμον. Ο ένας επέμενε κατ' ευθείαν, ο άλλος διά του Λατούρου. Υπερίσχυσεν ο πρώτος του οποίου το κρασί έπιον ζεϊπέκηδες που συνήντησαν. Ο δεύτερος πειράζων τον συντροφόν του είπεν ως ανωτέρω. Επί κακής γνώμης της οποίας τας συνεπείας δοκιμάζομεν.
dc.titleΤσέκκερε σσυλλοκούμπαρε, που τ' άσσισ σου. Ελάλουσσου να πάμεν του λατούρου, τζ ελάλες να πάμεν του Μαζωτού
dc.subject.lemmaασκί
dc.description.drawerαρρωσταίνω - αυγή