dc.contributor.authorΖευγώλη – Γλέζου, Διαλεχτή
dc.coverage.spatialΝάξος, Απείρανθος
dc.description.abstractΛέγεται, όταν κάποιος προσποιείται τον άπραγο, τον αγνό, το φοβιτσιάρη, ενώ είναι το αντίθετον
dc.description.abstract1)= γέρικα βόδια, μεγάλα επομένως, 2)=φοβότανε
dc.description.abstractΠ.χ. “Τη bαραγνωστικιά (3) κάνει κι' ευτή. - Ναίσκε, μάθια μου. Όχι εδά ψόματα 'ν' οι ιστορίες, πούτονε, λέει, κανένας κι' ήσφαζε dη νύχτα τσι εροdόβουδοι κι' εκαμώνουdα dην ημέρα πως εδούλια dα δαμάλια. Καμμιά ιστορία παλαιά δεν είναι ψόματα. Όλη νύχτα ραίνεται και δουλιά μες στα σούρουπα να πα' από 'πα (4) ως εκεί!” 3)=την πολύ τίμια, 4)=επά=εδώ
dc.titleΌχι εδά ψόματα 'ν' εκείνος, πούσφαζε dη νύχτα τσι εροdόβουδοι κι εδούλια dην ημέρα, τα δαμάλια
dc.subject.lemmaδειλιάζω
dc.description.drawerδαγκάνω – διαβολομαζωχτός
dc.description.drawernumber20
dc.relation.sourceΔιαλεχτής Ζευγώλη – Γλέζου, Παροιμίες από την Απείρανθο της Νάξου, Αθήναι, 1963, σελ. 93, αρ. 1
dc.relation.sourceindexΠαροιμίες από την Απείρανθο της Νάξου
dc.coverage.geoname8133697/Νάξος, Απείρανθος