dc.contributor.authorΡούσσος, Γ.
dc.description.abstractΟ Κανάρης δεν είχε να πληρώση τα δίδακτρα για να φοιτήση ο γιός του στη Σχολή των αξιωματικών του Ναυτικού, επειδή ο Όθωνας αντιπαθούσι τον θρυλικό πυρπολητή σαν παλαιό οπαδό του Καποδίστρια, και αρνιόταν να χορηγήση στο παιδί του Κανάρη μιαν από τις τόσες υποτροφίες που εν τούτοις εμοίραζε απλόχειρα στους ευνοούμενους του, ο πικραμένος πατέρας πήρε το πράγμα τόσο κατάκαρδα, ώστε να μεταστραφή αυτός ο υποτακτικώτερος υπήκοος σε ένα άσπονδο αντίπαλο του Μπαυαρού εστεμένου. Αυτό το σκληρό τετράστιχο έγραψε αδίστακτα ο φαντασμένος πια Κανάρης στο “βιβλίο ευχών” που είχε ανοιχθή κάποτε στο Παλάτι με την ευκαιρία των γενεθλίων του Όθωνα
dc.titleΌποιος δουλεύει βασιλιά, πρέπει το νου του νάχη! Όχι το νου του βασιλιά παρά τον εδικό του
dc.subject.lemmaβασιλιάς