dc.contributor.authorΠαπαδόπουλος, Άνθιμος Α.
dc.description.abstractΗ παραγωγή των σιτηρών προβλέπεται αρκετά επιτυχημένη σαν τύχη και δε βρέξη κατά τα Χριστούγεννα, βρέξη όμως κατά τα Θεοφάνεια και τις Αποκρηές
dc.description.abstractΣπιλάζω και σπιλακώννω= στιβάζω, συμπιλώ
dc.description.abstractΤης παροιμίας αυτής υπάρχουν και οι πιο κάτω παραλλαγές α) Καλώς τα Γέννα τα στεγνά τα Φώτα τα βρεμένα τες Σήκωσε τες πηλωτές τζιαί τες Λαμπρές με τες νοδκιές (ή τες πηλωτές) τα σέντε γεμωσμένα, β) Καλώς τα Γέννα τα στεγνά τα Φώτα τα βρεμένα τζιαί την Αϊαν Τζικερκατζιήν χαμαί κολυμπωμένα
dc.titleΚαλώς τα Γέννα τα στεγνά, τα Φώτα τα βρεμένα τες Σήκωσες τες πηλωτές τ' αλώνια σπιλασμένα
dc.subject.lemmaγέννα
dc.description.drawerγεμίζω – γεφύρι
dc.description.drawernumber16
dc.relation.sourceΑ. Παναρέτου, Κυπριακαί γεωργικαί παροιμίαι, Κυπριακαί Σπουδαί, Θ, 1945, σελ. 86, αρ. 47
dc.relation.sourceindexΚυπριακαί Σπουδαί, Θ