dc.contributor.authorΤσίριμπας, Δημήτριος Α.
dc.coverage.spatialΑρκαδία
dc.description.abstractΧρήσις της παροιμίας ταύτης γίνεται όταν επικρίνη τις τινά επιθυμούντα να τύχη εφετού τίνος αγαθού, αλλ' ουχί και των μετ' αυτού συνυπαρχόντων κακών. Στην αρχή της η παροιμία αυτή έχει εκ τούτου: Γυνή τις ποτέ έχουσα σύζυγον πάσχοντα εκ βαρείας νόσου ουδόλως εφρόντιζε προς θεραπείαν του συζύγου της Ιωάννου. Εν συζητήσεις δε μετά γειτόνων γυναικών ημέραν τινά εξέφρασε την αγανάκτησίν της και την απέχθειά της κατά του ασθενούς συζύγου της, με μόνη την εξαίρεσιν ότι εν τη κατάρα την οποίαν έδωκε όπως απεθάνη ο σύζυγός της, είπε να τη ειπωλειφθώσι τα λιλιά του Γιάννη, οπότε αι γυναίκες αι λοιπαί είπον εις αυτήν: “Αμ βέβαια, τον Γιάννη δεν τον θέλουμε, τα λιλιά του τα θέλουμε;”
dc.description.abstractΛιλιά λέγουσα εννοεί τα αιδοία του συζύγου της
dc.relation.isreferencedbyΠολίτου Παροιμίαι 142