dc.contributor.authorΟικονόμου, Μάνθος Κ.
dc.coverage.spatialΙωάννινα, Νεγάδες
dc.description.abstractΕπί κακοπληρωτών. Αυτή η παροιμία εμορφώθη εκ τινός δανειστού, ο οποίος δανείζων εις κάποιον ελάμβανε μέχρι τινός τα χρήματα τακτικώς και εμπορευόμενος αυτόν ούτε με τας χείρας του ελάμβανεν αυτά ούτε ηρίθμει παρόντος αυτού, αλλ' εδείκνυεν εις αυτόν μέρος τι, όπου εναπετίθεντο τα χρήματα, και ότε ήρχετο παλιν να δανεισθή ο δανειστής εδείκνυε το μέρος, όπου προηγουμένως εναπετέθησαν και πάλιν ο δανειζόμενος τα ελάμβανε. Τούτο εξηκολούθει, έως ότου πειρασθείς ο δανειζόμενος εκ της απλότητος του δανειστού και της πλεονεξίας του δεν έθεσε τα χρήματα την τελευταίαν φοράν εις το γνωστόν μέρος. Ελθόντος δεη πάλιν να δανεισθή, εκείνος έδειξεν αυτώ το σύνηθες μέρος. Εκείνου δε παρατηρήσαντος και ειδόντος ότι δεν υπάρχουν εκεί χρήματα ήκουσε την ανωτέρω παροιμίαν
dc.titleΒάλ' τα να τα ματαπάρ'ς
dc.subject.lemmaβάλλω